Artikler

Vis filtrering

893 resultater

Type artikkel
Velg område
893 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Ida fikk intervjue kronprinsen

  Under Kronprinsens Haakon besøk på Kuben fikk yrkesfageleven Ida, som fronter kampanjen for økt rekruttering til yrkesfag, anledning til å stille Kronprins Haakon noen spørsmål om foreldres fordommer mot yrkesfag. Kronprinsen svarte at yrkesfagutdanningen er noe samfunnet har bruk for og at utdanningen gir mange spennende utfordringer.

 2. Kyrkjestrategien lansert

  I dag blir bevaringsstrategien for kulturhistorisk verdifulle kyrkjebygg lagt fram av regjeringa. Strategien viser korleis pengane frå Kyrkjebevaringsfondet skal nyttast, og kva kyrkjer som er omfatta av dei tre bevaringsprogramma i strategien. For byggenæringa kan dette bety fleire oppdrag i åra som kommer.

 3. Trestøvprosjektet gir kunnskap

  Arbeid som frigjør trestøv har unntak fra forbudet om resirkulering i arbeidsplassforskriftens § 7-2, men Arbeidstilsynet har lenge signalisert at de ønsker felles regelverk for arbeid med kreftfarlige stoffer. Trestøvprosjektet har kartlagt trestøveksponering i 23 bedrifter, og målingene viser blant annet at resirkulering av luft ikke øker konsentrasjonen av trestøv fra de myke treslagene.

 4. Udekket kompetansebehov

  NHO la nylig frem årets kompetansebarometer. 63 prosent av bedriftene i NHO Byggenæringen oppga høsten 2023 å ha et udekket kompetansebehov, ned fra 69 prosent året før. Størst er fortsatt behovet innenfor håndverksfagene og ingeniør- og tekniske fag.

 5. Akkord-kontoret fortsetter

  Servicekontoret for akkord forlenges med to år. Det er stor interesse for akkord blant de ansatte og bedriftene i byggenæringen. Det var budskapet under den første Akkordkonferansen som ble gjennomført denne uken.

 6. Meld deg på Tariffkonferansen

  NHO Byggenæringen inviterer alle medlemsbedrifter til en digital tariffkonferanse før lønnsoppgjøret 2024. Vi ønsker å gi deltakerne informasjon om kommende tariffoppgjør, samt mulighet til å møte forhandlingsledere og tariffansvarlige.