Embla valgte bygg- og anleggsteknikk

Foto: BNL

I følge Embla er byggfag et givende, variert og praktisk studie. - Vennene mine syntes det var kult at jeg ville begynne på Bygg- og anleggsteknikk, sier Embla. 

Embla er blant stadig flere jenter som velger byggfag. I 2022 var det rekordmange som gjorde som henne, og søkte seg til bygg- og anleggsteknikk.

- Vennene mine syntes det var kult at jeg ville begynne på Bygg- og anleggsteknikk, sier Embla. 

Allerede våren 2023 var Embla ute i praksis hos bedrift.

- Jeg er overrasket over alle jobbene som finnes på en byggeplass, sier Embla, som stortrives.

Ved å velge bygg- og anleggsteknikk er sjansene gode for at Embla og de andre som nå går på Vg.1 får læreplass. Ifølge tall fra Udir er Bygg- og anleggsteknikk det utdanningsprogrammet der flest får læreplass og flest er i jobb etter endt utdanning.

Les mer om utdanningsprogrammene innenfor byggfag her

Embla går på BYSK. Det er en 4- årig utdanning som fører til både fagbrev og studiekompetanse med fordypning i realfagene.

- Med BYSK får jeg også generell studiekompetanse, og kan begynne på fagskole eller universitet senere om jeg synes det er interessant, sier Embla. Men først skal det velges Vg2-retning før hun sikter seg inn på lærlingeplass hos enten et stort eller mellomstort firma.

Enten man går på BYSK, eller velger ordinært yrkesfagløp er alle muligheter åpne for videreutdanning. Med fag- eller svennebrev kan man ta Mesterutdanning, begynne på fagskole, eller studere videre på universitet- høyskole.

Før Embla begynte på Kuben har hun hjulpet pappaen sin med ulike byggeprosjekter hjemme, og stortrives med både studievalget og skolen.

- Pappa, som selv er tømrer, har nå laget en liste over prosjekter hjemme som vi skal ta fatt på, forteller Embla. Hun synes BYSK- studiet med 2 aktive dager og 3 dager skole passer henne godt. - Det er fint hvordan lærerne får inn teorien i de praktiske øvelsene vi gjør, sier hun i en kommentar til det pedagogiske opplegget.

- Jeg fant frem til dette studiet selv. Det kan gjerne informeres grundigere om yrkesfag når man går på ungdomsskolen, avslutter Embla.

10 grunner til å velge yrkesfag