Artikler

Vis filtrering

81 resultater

Type artikkel
Velg område
81 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Fleire søker fagskole

  Søketal til fagskular, høgskular og universitet vart publisert 26. april. Fagskulane hadde ein vekst på 17 prosent totalt, og på 17,6 prosent på dei tekniske fagskulane. For byggfaga på dei tekniske fagskulane er veksten på 7,1 prosent.

 2. Tala til Byggfag betre enn frykta

  Søketala for vidaregåande opplæring er no klare, og det er i 2024 3,6 prosent færre som har søkt VG1 bygg- og anleggsfag på førsteplass. - Samstundes ser vi gledeleg nok at søkinga til yrkesfaga er rekordhøg, seier kompetansedirektør Kjetil Tvedt i NHO Byggenæringen.

 3. BNL øker rekrutteringsinnsatsen

  Neste år skal rundt 60 000 15-åringer velge hva de skal bli når de blir voksne. BNL vil frem mot søknadsfristen for videregående 1. mars ha en kampanje som retter seg mot 2008-kullet som i dag går i 10 klasse. I tillegg videreføres en kampanje mot foreldre.

 4. - La de permitterte få fagskoleutdanning

  Ferske tall viser at det så langt i år er sendt ut mer enn 400 prosent flere permitteringsvarsler i byggenæringen i forhold til i fjor. BNL mener det er viktig å innføre tiltak som sørger for at næringen ikke tappes for kompetanse. Fagskolene kan tilby permitterte fra byggenæringen interessante og relevant utdanning. Foreningen jobber nå for at det skal bli enda lettere for permitterte å ta etter- og videreutdanning.

 5. Nytt kompetansetilbud innen bærekraft til byggenæringen

  Byggenæringen står for 20% av klimagassutslippene, og disse skal ned. Nye materialer, ny teknologi og mer effektiv bygging og drift må fases inn, og det stiller nye krav til fagarbeidere og funksjonærer i næringen. Regjeringen bevilger nå flerfoldige millioner til bransjeprogram for kompetanseutvikling, slik at bedrifter og tillitsvalgte kan samarbeide med utdanningstilbydere om å utvikle korte bærekraftmoduler tilpasset byggenæringen.