Ida fikk intervjue kronprinsen

Publisert

Under Kronprinsens Haakon besøk på Kuben fikk yrkesfageleven Ida, som fronter kampanjen for økt rekruttering til yrkesfag, anledning til å stille Kronprins Haakon noen spørsmål om foreldres fordommer mot yrkesfag. Kronprinsen svarte at yrkesfagutdanningen er noe samfunnet har bruk for og at utdanningen gir mange spennende utfordringer.

Kronprinsen besøkte Kuben i anledning 40-års jubileet til lærlingesenteret, som offisielt ble åpnet av daværende ordfører Albert Nordengen i 1983.  

Kjetil Tvedt, kompetansedirektør i NHO Byggenæringen, som var til stede sier følgende: - Det var moro å se hvor genuint interessert Kronprinsen var til byggfag, og det håper vi dagens 15-åringer, som nå skal søke seg til videreutdanning etter ungdomsskolen, merker seg. Kronprinsen mente også at mange kan finne en karrierevei på yrkesfag som de trives veldig godt med og at vi dermed får trygge og miljøvennlige hus og baderom som fungerer.

Kampanjen for økt rekruttering til yrkesfag gjennomføres av NHO Byggenæringen i samarbeid med flere andre landsforeninger i NHO, og har fått ekstremt gode seertall blant ungdommen i sosiale medier.