Seminar, Klima, Politikk

Publisert

Frokostmøte - Mer av alt raskere? -Regjeringen må sette inn et krafttak for energieffektivisering

  • 12. jun 2024Kl. 08.00–09.45

Norge har et stort behov for mer energi. Vi kan dekke en stor del av dette behovet med energieffektivisering med kjent teknologi. Vi vet hva vi skal gjøre og hvordan vi skal gjøre det. En samlet bransje og fagmiljø er enige om at det haster å gjøre mer. Dette er et prioritert tiltak i innspill til statsbudsjett og revidert budsjett, likevel valgte regjeringen å ikke utløse noen tiltak nå. Hva skal til for at vi kommer i gang med å spare mer strøm?

På Kulturhuset onsdag 12.6 vil Sigrun Aasland (Ap) innlede om regjeringens arbeid med energieffektivisering, og det blir debatt med innlegg fra bedrifter og medlemmer fra Stortingets Energi- og miljøkomite, Sofie Marhaug (Rødt) og Ove Trellevik (Høyre).

Sigrun Aasland (AP) er ny statssekretær i Klima- og miljødepartementet. Hun kommer fra stillingen som direktør i miljøstiftelsen Zero. Hun har blant annet fått ansvar for å følge opp regjeringens arbeid med Enovas nye mandat.

I tilleg får vi innlegg fra hovedtillitsvalgt Christian Berg. Christian Justnes fra Fellesforbundet stiller også opp på arrangementet. 

Dato: 12. juni 2024

Klokkeslett: 08:00-09:45

Sted: Kulturhuset, Youngs gate 6, 0181 Oslo

«Skal vi nå klimamålet om 55 prosent utslippskutt må vi rulle ut energieffektivisering i stor skala», skrev Nina Solli i NHO Byggenæringen og Andreas Fritzsønn i Glava nylig i en kronikk på Bygg.no.

Program:

Kl 08:00: Dørene åpner, og det blir lett serveres av frokost

Kl 08:30: Velkommen ved administrerende direktør i Glava, Andreas Fritzsønn

Kl 08:35: Innledning ved statssekretær Sigrun Aasland (AP)

Kl 08:50: Kommentarer fra Nina Solli, administrerende direktør i NHO Byggenæringen, og Christian Justnes. forbundssekretær i ledelsen i Fellesforbundet

Kl 08:55: Korte innlegg fra bedriftene Steddy, Flexit AS og Magnor-vinduet.

Kl 09:10: Panelsamtale med statssekretær Aasland og representanter fra Energi- og miljøkomiteen på Stortinget

Kl 0945: Avsluttes presis

Frokostmøtet arrangeres sammen med Glava og Fellesforbundet.