Foto: Bigstock

Samler byggenæringen, bygger fremtiden

Markedssituasjonen i byggenæringen

Foto: Bigstock

Markedssituasjonen i byggenæringen

Boligbyggingen stuper og aktiviteten i mange bransjer i byggenæringen er stadig svakere.

Bedrifter permitterer og sier opp ansatte. NHO Byggenæringen mener det blant annet trengs et nasjonalt løft for energieffektivisering, flere flyktningerboliger, studentboliger og omsorgsboliger, samt justering av utlånsforskriften og endringer i permitteringsregelverket for å sikre aktiviteten i næringen. Trykk her for å lese mer om våre forslag.

Trykk her for å gå til vår samleside om markedssituasjonen, hvor du finner aktuell statistikk, nyhetsartikler, innsikt i hvilket arbeid NHO Byggenæringen gjør mot myndighetene og annen relevant informasjon om situasjonen. 

Siste nytt:

 1. Nortekk reduserte sykefraværet

  Mens sykefraværet de siste årene har gått opp i bygg- og anleggsnæringen, har takentreprenøren Nortekk klart å snu utviklingen med støtte fra IA bransjeprogrammet. I første omgang (2022) ble sykefraværet redusert til 6,8%. Nedgangen fortsatte i 2023 til 6,2%, og bedriften er tydelig på at dette bare er starten.

 2. Regjeringen ignorerer situasjonen i byggenæringen

  I regjeringens forslag til revidert budsjett er det ingen kraftfulle tiltak for økt aktivitet i byggenæringen. Norges største fastlands- og distriktsnæring står i en alvorlig markedssituasjon, hvor arbeidsledigheten har økt med 14 prosent fra nyttår.

 3. Våre innspill til RNB

  I forbindelse med Revidert Nasjonalbudsjett (RNB) sendte NHO Byggenæringen et notat om markedssituasjonen til Finansdepartementet.

 4. To tariffoppgjør i byggenæringen er vedtatt

  Onsdag 8. mai 2024 ble resultatet av uravstemningen klart. Forhandlingsforslagene for Fellesoverenskomsten for byggfag 2024-2026 og Overenskomsten for byggeindustrien 2024-2026 er nå vedtatt.

Meld deg på!

Foto: NHO

Innleie

Nye innleieregler trådde i kraft 1. april 2023 og totalforbudet mot innleie i Oslo og deler av Viken 1. juli. Her finner du mye nyttig informasjon om temaet og hva det betyr for deg som arbeidsgiver. 

NHO Byggenæringen Håndverk

NHO Byggenæringens forsterkede satsing på håndverksfagene

NHO Byggenæringen Håndverk er medlemsproduktet for profesjonelle byggefirma og håndverkere. Vi har som formål å sikre våre medlemmer gode og forutsigbare rammevilkår, styrke den økonomiske bærekraften og løse dine daglige utfordringer gjennom å yte god service og oppfølging.

Veileder for valg av seriøse aktører!

NHO Byggenæringen har utarbeidet en veileder for valg av seriøse bedrifter.

Jobb i byggenæringen?

Vi bygger Norge

Ønsker du en jobb i byggenæringen? Sjekk ut "Vi bygger Norge" som er vår nettside rettet mot ungdom som ønsker en jobb i bygge- og anleggsnæringen.

Bli medlem!

Bli en del av et viktig bransjemiljø og benytt deg av våre mange medlemsfordeler!

Nyhetsbrev fra NHO Byggenæringen

Hold deg oppdatert om viktige saker og hva som skjer.

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

NHO Byggenæringen - Nyhetsbrev

NHO Byggenæringen - Nyhetsbrev

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: